Kundanpassade lösningar


Vår kapacitet

Laserbaserad övervakning, mätteknik och avancerade kamerasystem är kärnan i Embsecs arbete. Med 10 års erfarenhet och nära relationer med lokala samarbetspartners är vi övertygade att vi kan hjälpa er finna den bästa lösningen för övervakning eller mätintegration.

Vi gör allt ifrån enklare anpassningar av våra befintliga produkter till specialbyggda system för krävande applikationer. Grunden brukar oftast vara sensorerna från Embsecs produkter, men även kameror, ultraljudsgivare och andra mätinstrument kan komma till användning.

Här är lite exempel på nyligen utförda projekt.

 

Kollisionsvarning

Laserscannern vFence S-500 skapar en detaljerad 2D-profil över det scannade planet, med mycket låg spridning i höjdled. Tillsammans med ett PLC-system och varningsljus blir det ett kraftfullt system för kollisionsvarning som tidigt kan varna ankommande båtar. Vid larm aktiveras även loggen som sparar ner all mätdata medan larmet pågår. Detta kan sedan användas för att utreda båtens rörelser i händelse av en incident.

 

Industriell laserscanner

 

En kund behövde ett system för snabb och exakt detektering av skräp i en stor maskin för att minska stopptiden. Maskinen har en smal spalt för inspektion, vilket passar lasertekniken bra. Tidigare har all kontroll av maskinen gjorts visuellt av operatörer, vilket är både tidskrävande och oexakt.

För att automatisera processen behövdes en specialdesignad sensor. Embsec utvecklade ett system med 150 meters räckvidd och tre frihetsgrader - en hiss och en tvåaxlig laserscanner. Temperaturväxlingar i maskinen orsakar termisk utvidgning som systemet hanterar genom en sofistikerad kalibreringsrutin.

 

 

Läckageövervakning i dammar

Läckage i jorddammar är oundvikligt, men det är intressant att övervaka läckaget för att tidigt bli varnad om läckaget stiger, då detta kan vara ett tecken på skador i dammen. Läckagevatten samlas upp av dräneringssystem och passerar genom mätöverfall. Vattennivå och grumlighet mäts vid varje överfall. Med en ultraljudssensor, vattentäta kameror, belysning och en specialbyggd CPU-enhet med hård- och mjukvara för att hantera data kan alla mätningar och bilder styras och sparas genom en enhet och göras lättillgängliga med nätverksuppkoppling.


Kretskortdesign

Vi är måna om att leverera pålitliga och tillverkningsvänliga kortdesigner med genomtänkt signalintegritet.

Nära relationer med mönsterkorttillverkare säkerställer kostnadseffektiva slutprodukter med hög kvalitet.

 

Mjukvaruutveckling

Våra utvecklare har genom åren skrivit mjukvara för nästan allt som dykt upp. Tack vare denna glöd har vi byggt upp en bred kompetens inom de flesta plattformer och språk.

 

PLC system

Vi har omfattande erfarenhet inom design av PLC system, från enklare datainsamlingssystem till komplexa motorstyrningar.

 

Inbyggda system

Vi är måna om att väl förstå era särskilda önskemål och strävar efter att hitta en optimal lösning, oavsett om det kräver en kraftfull DSP/FPGA-krets, en multimediaplattform eller en enkel I/O-kontrollenhet.

Vi kan hjälpa er med lagerfärdiga system eller en lösning skräddarsydd för era specifika behov.

 

Websystem

Vår vision är att i framtiden kommer allt, från en brödrost till er leksakshund, vara online; uppkopplade mot Internet och kontrollerade genom en webläsare. Det är anledningen till att vi oftast använder webbaserade gränssnitt för applikationer som kräver ett grafiskt användargränssnitt. Idag gäller detta även för enkla och billiga inbyggda system!

 

Digital design

Do you need a VHDL component to be written, implement a digital filter or need competence in system architecture; just ask us, we can probably help you!

 

Mekanik CAD

En datormodell av era komponenter är nästan nödvändigt idag. Vi kan hjälpa med detaljerad CAD modellering för tillverkning och 3D-rendrering av stillbilder eller animationer för grafiska presentationer.

 

FEM-analys

Det kan vara svårt att göra spännings- och deformationsberäkningar av komplexa geometrier. Med FEM-analys kan detta göras enklare, snabbare och mer exakt. Vi kan hjälpa er med dimensionering av kritiska komponenter.

 

Tillverkningsritningar

Vi kan producera tillverkningsritningar och bistå vid kommunikationen med verkstäder.

Vi gör autocad-kompatibla ritningar (dxf och dwg) för vattenskärning/laser, 2D-ritningar för utskrift eller tillhandahåller 3D-modeller i plattformsneutrala format för datorstyrd tillverkning.

 

Prototyptillverkning

Vi har en egen CNC-utrustad verkstad för prototyptillverkning. Det gör att vi snabbt och enkelt kan tillverka specialanpassade delar.

 

© Embsec AB 2013