Teknologi

Lasersensor

Lasersensorn sänder iväg korta pulser med osynlig och ögonsäker IR-laser 400 gånger i sekunden. Om ett objekt hamnar i synfältet kommer ljus att reflekteras tillbaka mot sensorn. Genom att analysera det reflekterande ljuset kan sensorn beräkna avståndet till objektet med hög noggrannhet. Eftersom sensorn inte bara detekterar att något passerar, utan också kan avgöra exakt var objektet befinner sig, öppnas många spännande möjligheter. Sensorerna kan till exempel ställas in på att bara reagera på bilar som rör sig i en fil, larma först om ett objekt har stannat eller om en dörr öppnas, samtidigt som all annan aktivitet ignoreras. Då sensorn använder laserteknik kan den användas överallt inom- och utomhus utan tillstånd för kameraövervakning.

 

IP-övervakning

Nätverksbaserade övervakningssystem med IP-kameror blir allt mer populära eftersom det möjliggör bättre bildkvalitet, inställningsmöjligheter på distans och enkel integrering i befintliga nätverk. Dessutom ger det möjlighet att låta större bevakningscentraler ta hand om övervakningen.

Moderna övervakningssystem kräver också moderna sensorer. Embsec producerar unika lasersensorer med nätverksanslutning för direkt integrering med IP-kameror och övrig utrustning. Vid larm skickar sensorn ett nätverksanrop till larmcentralen som snabbt får upp aktuell kamerabild eller kan sända ut personal till platsen. Till skillnad från larmsensorer med reläutgång gör Embsecs IP-sensorer det möjligt att enkelt sända en rad olika larm beroende på vad som inträffat, utan behov av extra kabeldragning.

 

Webbaserad mjukvara

Embsec använder webbaserade användargränssnitt, vilket innebär att det inte ställs några särskilda krav på hårdvara eller mjukvara för att använda systemen, allt som krävs är en modern webläsare. Att programmet körs i en webläsare påverkar inte prestandan - programmet är lätt att förstå, snabbarbetat och har en stor uppsättning kraftfulla verktyg för att underlätta installation och drift av systemen. Webbaserad mjukvara är vårt förstahandsval då det är lätt att använda, väl förberett för online-access, fungerar på alla plattformar och inte kräver någon installation.

 

 

© Embsec AB 2013